traditionalromanesc.ro trafic.ro

Mestesuguri / Artizanat / Transilvania

Toate anunturile

Mărțișoare din dantelă frivolită, Violeta Roman - Brasov

13 Februarie 2012

Doamna Violeta Roman este recunoscută în ţară şi în afara drept "Regina broderiilor frivolite". Confecţionează mărţişoare și cercei din dantelă frivolită simple sau în combinaţie cu mărgele sau perle.

Motivele create au cu legatură directă cu sosirea primăverii: soare, flori , fluturi, ghiocei, caprifoi... sunt fie modele plate, fie in relief. Cele in relief sunt montate pe suport de broşă, iar cele plate, după perioada mărţişorului, se pot folosi ca şi aplicatii pe bluze, tricouri etc.

Dantela frivolită este o dantela veche, asa cunoscuta dantelă a reginelo - la noi in tara a fost lucrata de reginele Maria si Elisabeta - dar se găsesc fotografii şi documente ce atestă ca era o dantelă lucrată in genere de reginele şi doamnele din evul mediu, în toate marile regate ale Europei.

Mărţişoarele vor putea fi văzute si la postul PROTV  International, in emisiunea Danei Rogoz de sambata seara, probabil pe data de 25 februarie 2012.

Puteţi cumpăra mărţişoarele și podoabele Violetei Roman la majoritatea Târgurilor organizate de Muzeul Țăranului Român din București, dar şi la:

Festivalul Mărţişorului de la Iaşi intr 28 februarie - 01 martie 2012, pe Uliţa Lăpuşneanu.

 

Violeta Roman face parte din Asociaţia Creatorilor Populari din Romania, Asociatia Meşterilor Populari din Moldova-Iaşi , Asociatia ART-Meştesugurile Prutului  şi, din proiectul "100%.ro"

 

Alţi meşteri populari ce fac parte din proiectul "100%.ro":

Artist popular Virginia Linul din Bistriţa Năsăud - mărgele pe curele şi pe costume, clopuri cu păuni miniaturale, păpuşi în port popular, ouă ornate cu mărgele

Meşter cojocar/zgripţ, Constantin Juravle din Straja, Suceava

Vedeţi şi Mărţişoare din Moldova - Împletituri prin tehnica nodurilorVioleta Roman Brasov karmenvioletaroman@yahoo.com 0742694030
  • pot livra produse in toata tara


Starea anuntului: Activ
Voteaza
Nota 0.00 din 5 (8 voturi)

Precizare:
Producatorii isi asuma intreaga responsabilitate pentru anunturile postate.
Tags: martisoare, martisoare dantelă frivolita
Inapoi la harta Toate anunturile

Comenteaza