traditionalromanesc.ro trafic.ro

Evenimente / Eveniment

Inapoi

Festivalul “HAI LA JOC” - Dambu - Prahova

29 Februarie 2012

In perioada 20 -23 aprilie 2012, va invitam la targ, unde mestesugarii si producatorii de delicatese din toata tara vin sa te cucereasca cu tot felul de produse traditionale romanesti.
Sarbatoarea prahoveana va strange comercianti in numar mare care o sa ofere spre vanzare diverse obiecte: tesaturi traditionale din panza si lana, costume populare si alte piese de port popular, podoabe si costume traditionale, ceramica traditionala, pialarie, masti populare, pictura abstracta, sculpturi in lemn, mobilier rustic, icoane pe sticla si lemn, sticlarie traditionala, obiecte de podoaba din piatra, cupru sau argint, dar si produse apicole (miere poliflora, miere de tei, miere de salcam , polen cu faguri, figurine de ceara) si preparate culinare traditionale romanesti, produse vini-viticole, obiecte gospodaresti din lemn: linguri, fluiere, chisoaie pentru usturoi, putinele de branza, butoiase pentru tuica, galatele cu toarta pt dus ouale de Paste, cas afumat, branza, covorase facute la razboiul de tesut, tricotaje de lana sau acril: pulovere, sosete, manusi, caciuli, caciulite si fulare de lana; scaunele, masute, linguri mari pentru decor, boluri pentru salate, papusi populare, flori de mina, obiecte de podoaba din agate sau ametist, bratari din piatra sparta, inele, cercei si figurine din onix, bratari de mana facute din piele sau margele si nu in ultimul rand utilaje pentru agricultura.

ORGANIZATORI

Caminul cultural Berceni reprezentat de MARCELA ENACHE

(Povestea invatatoarei Marcela Enache din Corlatesti, care dupa 39 de ani de activitate se bucura de sute de premii obtinute cu elevii sai la diferite concursuri si festivaluri de muzica si dans popular, dar si de teatru. Ambitioasa si plina de dragoste pentru copii, invatatoarea s-a decis in anii '90 sa puna bazele mai multor ansambluri artistice. "Nazdravanii", "Mugurii Prahovei", "Ingerasii" sunt doar cateva grupuri de copii in care dascalul a vazut un izvor nesecat de talente ce trebuia scos la iveala. A reusit sa-i duca pe copii la concursuri si festivaluri interne si internationale de unde s-au intors cu rezultate deosebite).

CASA DE VINURI SEBTIG WINES
PROGRAM

VINERI, 20 aprilie 2012

- program muzical pe parcursul intregii zi

- expozitie cu vanzare produse traditionale

- program artistic

(Vedetele Caravanei lui Axinte)

SAMBATA, 21 aprilie 2012

- program muzical pe parcursul intregii zi

- turneul miuta cu premii 12.00 – 15.00
50 de baieti intre 10 - 15 ani ne vor delecta cu jocul tipic taranesc.

- finala miuta 15.30 – 16.30

- program artistic

(Vedetele Caravanei lui Axinte)

DUMINICA, 22 aprilie 2012

- concurs de muzica si dans popular 12.00 – 16.00
Prin acest concurs vrem sa promovam tinerele talente ale muzicii si dansului traditional romanesc.
Opt echipe de copii, adica in jur de 300 copii se vor intrece si ne vor cuceri prin portul, jocul si cantecul popular. Din acest spectacol - concurs nu vor lipsi nici frumoasele strigaturi.
- program artistic

(Vedetele Caravanei lui Axinte)

LUNI, 23 aprilie 2012

- program muzical pe parcursul intregii zi

- expozitie cu vanzare produse traditionale

- program artistic

(Vedetele Caravanei lui Axinte)

Pe parcursul celor 4 zile de festival:
- divertisment, jocuri pentru copii
- terasa - restaurant produse traditionale (pastrama de oaie la ceaun cu mamaliguta, porc la ceaun si traditionalul gratar) si vinuri la presiune
- standuri cu vanzarea produselor alimentare si nealimentare (artizanat, mancare, olarit si altele)
- expozitii cu vanzare

Recomandat de Iuliana Cristina Niculaie

Vezi si Muzee si expozitii
Tags: festival, targ, evenimente, mestesugari, traditional