traditionalromanesc.ro trafic.ro

Evenimente / Eveniment

Inapoi

Festivalul Mărțișorului Iași, 2012

13 Februarie 2012

40 de meșteri la Festivalul Mărţişorului din Târgul Ieşilor

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Asociaţia „Alexandru Lăpuşneanu” şi Primăria Municipiului Iaşi organizează în perioada 28 februarie-1 martie 2012, între orele 9.00-18.00, pe Strada Lăpuşneanu din Iaşi cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Mărţişorului. La ediţia din acest an estimăm că vor participa circa 40 de meşteri şi creatori populari din 10 judeţe ale României şi din Republica Moldova, care vor aduce la Iaşi mărţişoare tradiţionale sau în spirit tradiţional.


Mai precizăm că şi la această ediţie, ca şi la precedentele, se vor putea achiziţiona, la preţuri modice, broşuri şi pliante speciale, în care se vor regăsi informaţii pertinente privitoare la practici, credinţe şi cutume specifice sărbătorii Mărţişorului, precum şi la timpul purtării, cromatica sau modul în care se confecţionau mărţişoarele pe vremuri.

Astfel, pe lângă Târgul de mărţişoare şi Atelierele de pedagogie muzeală aplicată, organizate cu sprijinul Muzeului Etnografic al Moldovei, Festivalul îşi doreşte ca publicul ieşean să fie, din an în an, mai familiarizat cu sensurile şi semnificaţiile profunde ale acestui frumos şi original obicei românesc de primăvară!

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Iaşi

In galerie puteți vedea imagini de nocturnă, fotograf Violeta Radu, de la ediția trecută a Festivalului Mărțișorului, din 2011, unde lumânările au creat o atmosferă unică și bine primită de ieșeni.

La târg vor participa printe altii:

Maricel Apalaghiei, meșter popular din Botosani, cu mărţişoarele sale cioplite in lemn

Violeta Roman din Braşov, "Regina broderiilor frivolite", cu mărţişoare din dantelă frivolită

Valentina Acasandrei din Iasi, cu pictură naivă pe linguri de lemn şi mărţişoare autentice

Bucureștenii însă pot cumpăra mărţişoare tradiţionale de la Târgul Mărțișorului la Muzeul Național al Țăranului Român 24 – 29 februarie 2012

Vezi si Muzee si expozitii
Tags: martisor 2012, targ martisor iasi