traditionalromanesc.ro trafic.ro

Evenimente / Eveniment

Inapoi

Leagă mărţişorul în Copacul Norocului și-ți va merge bine. Tot anul!

21 Martie 2012

Comunicat de presa
21 martie 2012

Vino duminica, 25 martie 2012, intre orele 14:00 si 17:00, in curtea Muzeului Taranului Roman. La Copacul Norocului. Se spune ca daca vei lega un martisor de creanga inmugurita a unui copac, vei fi protejat de rele tot anul. In Calendarul popular, aceasta zi poarta denumirea de Blagovestenie sau Ziua Cucului. Este considerata apogeul trezirii naturii la viata, primul cantat al cucului fiind legat de echinoctiul de primavara. Traditia mai spune ca martisorul trebuie purtat pana la cantatul cucului si apoi legat de ramura unui copac.

Evenimentul, marca Traditional Romanesc, face parte din campania Mandrii de Primavara

Partener media: B365

Si daca tot e duminica, primavara si plimbare la sosea, in curtea Muzeului Taranului Roman vei gasi lustragii, florari, flasnete planete si teatru de marionete. Instrumente muzicale si meşteri populari. Fauritori de bijuterii, artisti plastici, creatii vestimentare, dar si piese vintage si antique. Delicaterie si traditional. Cafea si povestiri alese cu domnul Florescu. Terasa, peste si alte bunataturi. In 2 cuvinte, este vorba despre TARGUL BOIERULUI.

Tot duminica asta poti vedea la Muzeul Taranului (Sala Acvariu) o expozitie  de icoane vechi. Desi realizate in secolul al XXI-lea, icoanele prezente in expozitie îsi doresc a fi marturia perpetuarii unui mestesug artistic izvorat in Transilvania inceputului de secol XVIII.

redactia@traditionalromanesc.ro

Vezi si Muzee si expozitii
Tags: primavara, martisor, pom inflorit