traditionalromanesc.ro trafic.ro

Evenimente / Muzee si expozitii

Inapoi

Muzeu de costume populare romanesti in centrul Bucurestiului

13 Decembrie 2011

De câte ori nu v-ați plimbat prin Parcul Izvor și ați trecut prin fața Clădirii Parlamentului fără să observați un banner pe care scria „Muzeul Costumelor Populare din Romania”?

Noi am reușit performanțade cel puțin 100 de ori, probabil din cauza lipsei reclamei respective sau pentru că bătea vântul și acoperea textul.

Cum intri pe poarta vis-a-vis de Parcul Izvor, mergi drept inainte 500 de metri și după o ușă mică de termopan găsești colecția a peste 250 de costume populare, donată de doamna Marghiolița Constantinescu Rogojan. La intrare, surprinzător, poti întâlni și mulți turiști străini, încântați de micul muzeu. 

Artista plastica a adunat costume populare specifice sudului tarii, unele cusute chiar cu fir de aur sau argint.

Acest muzeu trebuie vizitat, mai ales ca este in pericol de a fi evacuat din Palatul Parlamentului, lucru care se amana inca datorita intelegerii dintre colectionara si stat.

Vezi adresa exacta si mai multe detalii despre costume sau despre colectionara Marghiolita Rogojan in pagina noastra de atractii turistice 

Muzeul Costumelor Populare din România - incinta Palatului Parlamentului

 

Vezi harta

Telefon :
021.311.49.90
021.311.49.91

Orar:
Luni: închis
Marţi - duminică : 9.00 - 17.00

Taxa intrare:
Adulţi - 6 RON
Elevi, studenţi, pensionari - 3 RON
Acces gratuit persoane cu deficienţe funcţionale, veterani, văduve de război, membrii ICOM, ICOMOS, specialişti din muzee, din Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional

Vezi si Evenimente
Tags: muzeu, costume populare, colectie, ie