traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Bauturi

Inapoi

Vişinată

22 Octombrie 2011

Timp de preparare: 1:00
Dificultate: mica

Ingrediente: 5 kg vişine
1,5 kg zahăr tos
alcool 80 grade (cât sa acopere fructele, cam 1,5 litri)

Mod de preparare: Spălaţi visinele (atenţie să alegeţi unele coapte şi frumoase), scoateţi-le sâmburii şi codiţele.

Apoi umpleţi cu vişine borcane sau sticle mari (să aibă în jur de 3-4 litri). În borcane/sticle se asează un strat de vişine, apoi unul de zahăr şi tot aşa până se termină fructele şi zahărul.

Legaţi recipientul şi lăsaţi-l la soare până îşi lasă vişinele zeama lor şi zahărul începe să se topească. Mai scuturaţi recipientul din când în când ca să se aseze vişinele mai bine.

Apoi turnaţi alcool peste ele, cât să le acopere, şi legaţi recipientul la loc. Lăsaţi-l aşezat la soare pentru 2-3 săptămâni.

Vişinele primesc un gust aromat, foarte plăcut, dacă se pun printre ele şi câteva boabe de cireşe amare şi câtiva sâmburi de vişină zdrobiţi.

Şi cât de bună este o masă tradiţional românească unde ciocneşti cu cei dragi un păhăruţ de vişinată de casă, cât să meargă mâncarea mai bine!


Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (14 voturi)
Toate retetele
Tags: reteta, visine, visinata, alcool