traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Supe si ciorbe

Inapoi

Bors de perisoare

05 Octombrie 2011

Timp de preparare: 2:00
Dificultate: medie
Numar de portii: 4

Ingrediente: 250 g carne
1 felie paine inmuiata
50 g orez
1 ou
sare
piper
2 cepe
1 morcov
o legatura patrunjel verde
2 rosii
1 ardei gras
marar
leustean
2 cartofi
1 litru de bors
2 litri de apa
200 g smantana

Mod de preparare: Ceapa, rosiile si ardeii taiati marunt, morcovul si patrunjelul rase, se pun la fiert in apa clocotita. Dupa circa 10 minute se adauga si cartofii taiati cuburi mici.
Carnea data prin masina se framanta bine si se amesteca cu paine, orez, ou, patrunjel, msarar, sare, piper. Se fac perisoare mici care se rotunjesc in palma umezita cu apa in prealbil, si se pun sa fiarba in supa, la foc domol.

Cand carnea e facuta, se adauga borsul clocotit separat. Se presara leusteanul si se mai clocoteste 2-3 minute.

Se serveste cu smantana,

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.58 din 5 (14 voturi)
Toate retetele
Tags: perisoare, bors, cioba