traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Aperitive si gustari

Inapoi

Bulz cu afumătură

09 Ianuarie 2012

Timp de preparare: 1:00
Dificultate: medie
Număr de porţii: 4

Ingrediente: 500 g mălai
150 g cârnati afumaţi
150 g costiţă afumată
200 g caşcaval
5 ouă
100 g unt
sare


Mod de preparare: Ca să preparaţi această mâncare românească, din mălai, apă şi sare fierbeţi o mamaligă bine legată pe care o răsturnaţi pe un suport de lemn şi o lăsaţi să se răcească.

Puneţi la fiert 3 ouă, apoi tăiaţi bucăţi costiţa şi carnaţii şi le rumeniţi în ulei încins. După ce au fiert ouăle, decojiţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi cubuleţe şi 100 g de caşcaval, apoi le amestecaţi cu cârnaţii şi costiţa rumenite şi ouăle rămase.

Tăiaţi mămăliguţa rămasă cu o aţă, faceţi un cuib dintr-o felie, puneţi în mijloc 1-2 linguri din umplutură şi formaţii mingiuţa de mălai. Aşezaţi apoi bulzii pregătiţi într-o tavă unsă cu unt, presăraţi restul de caşcaval ras şi daţi-i la cuptor pentru 15 minute.

Această delicioasă mâncare o puteţi servi ca aperitiv şi merge de minune cu o ţuiculiţă.


Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.75 din 5 (20 voturi)
Toate retetele
Tags: bulz, branza de oaie, afumatura