traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Mancaruri cu carne

Inapoi

Chifteluţe cu mămăligă şi carne

27 Octombrie 2011

Timp de preparare: 1:00
Dificultate: medie
Număr de porţii: 6

Ingrediente: 200g mălai
200 g carne tocată
1 ardei gras roşu
1 ceapă
1 morcov
1 ţelină mică
3 ouă
1 caşcaval
2 linguri făină
2 linguri pesmet
sare
piper

Mod de preparare: Pentru început, pregătiţi mămăliguţa din mălai şi apoi lăsaţi-o să se răcească.

Curăţaţi ardeiul, ceapa, morcovul şi ţelina, daţi-le pe răzătoare şi căliţi-le în ulei încins. Adăugaţi carnea tocată, săraţi şi piperaţi după gust şi lăsaţi-le pe toate să se călească. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, luaţi tigaia de pe foc.

Fărâmiţaţi mămăliga cu o furculiţă, adaugaţi compoziţia de carne, cascavalul ras şi 2 ouă.

Formaţi apoi chifteluţele, daţi-le prin făină, apoi prin ou bătut, iar la final prin pesmet. Prăjiţi-le în ulei încins.

Se servesc calde cu garnitură de orez, cartofi sau salată.


Recomandat deTraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 1.27 din 5 (11 voturi)
Toate retetele
Tags: chiftele, carne, mamaliga,