traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Supe si ciorbe

Inapoi

Ciorbă de conopidă

03 Februarie 2012

Timp de preparare: 01:30
Dificultate: mică
Număr de porţii: 6

Ingrediente: 500 g conopidă
2 morcovi
o ceapă
un cartof
2 l de apă
un ou
150 g smântână
frunze de pătrunjel
2-3 linguri de ulei
sare

Mod de preparare: Ca să pregătiţi ciorba de conopidă, aveţi nevoie de un vas unde să puneţi uleiul să se încălzească puţin. Apoi adăugaţi peste el morcovii, ceapa, şi cartoful, toate aceste ingrediente curatate, spălate şi tăiate mărunt. Lăsaţi-le în vas 2-3 minute la călit apoi adăugaţi apa fierbinte şi sare după gust.

Când ciorba a dat în clocot, adăugaţi bucheţelele de conopidă pe care le spălaţi bine înainte.

Lăsaţi toată compoziţia să fiarbă în jur de 20 de minute apoi adăugaţi frunzele de pătrunjel (spalate si tocate), mai adăugaţi sare dacă este nevoie şi stingeţi focul.

Cât este încă fiebinte, încorporaţi oul bătut cu smântână şi 2-3 linguri de apă rece. Puteţi adăuga şi puţină zeamă de lămâie dacă vă place ciorba mai acră.

Ciorba de conopidă este uşoară, săţioasă şi o puteţi prepara în orice anotimp.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (9 voturi)
Toate retetele
Tags: ciorba conopida, reteta conopida