traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Supe si ciorbe

Inapoi

Ciorbă burtă fără carne/de pleurotus

17 Ianuarie 2012

Timp de preparare: 00:45
Dificultate: medie
Numar de portii: 6

Ingrediente: 500g ciuperci pleurotus proaspete (o caserolă)
2.5 litri apă
2-3 linguri de orez
1 căpățână de usturoi
200 g smântână
un gălbenuș de ou crud
2 linguri de ulei (de floarea soarelui sau ulei de măsline)
zeamă dintr-o jumătate de lămâie (sau mai multă, după preferințe)
sare
piper

Un mic secret: Dacă cine mănâncă nu știe că ciorbica aceasta este fără carne, nu vă va crede că-i făcută cu ciuperci ! Ciupercile pleurotus sunt un soi de bureţi rotunzi, cărnoşi şi îi găsiţi în orice supermarket.


Mod de preparare:
Se spală ciupercile și apoi se taie fâșii, la fel ca și fâșiile de burtă de vită.
Se pune apa la fiert și după ce fierbe se pun ciupercile cu sare după gust.  După ce ciupercile fierb 5 minute se adaugă orezul (salbatic, rotund sau bob lung) și cele 2-3 linguri de ulei. Se fierb ciupercile încă 15 minute.

După cele 15 minute se adauga usturoiul* tăiat mărunt și se mai lasă la fiert cu ciupercile incă 10 minute. *Dacă vă place gustul de usturoi mai tare, puneti-l mai devreme la fiert. În total ciupercile cu orezul și usturoiul trebuie să fiarbă 25 minute.

La sfărșit se adugă smântâna amestecată cu un gălbenuș de ou crud, turnând în ciorbă incet, amestecând continuu.
Se adaugă și zeama de lămâie (o lămâie intreagă dacă va place mai acrișoară sau jumatate de lămâie dacă vă place mai dulce).

Presărați puțină boia de ardei dulce și ornați cu pătrunjel mărunțit. Serviți cu ardei iute.

Poftă mare și să ne spuneți cum v-a ieșit!


Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 2.51 din 5 (14 voturi)
Toate retetele
Tags: ciorba vegetariana, ciorba de pleurotus, ciuperci pleurotus