traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Deserturi

Inapoi

Placintă cu mac

06 Ianuarie 2012

Timp de preparare: 1:00
Dificultate: medie
Număr de porţii: 8

Ingrediente: Pentru aluat:
400-450 g faină albă pentru un aluat potrivit
3 galbenuşuri
150 g zahăr
200 g margarină la temperatura camerei
un pachet de praf de copt
100 ml lapte

Pentru cremă:
200 g mac
200 g zahăr
150 g făină
200 ml lapte
2 pliculeţe de zahăr vanilat
3 albuşuri
un pliculeţ de praf de copt

Mod de preparare: Ca să pregătiţi aluatul pentru plîcinta cu mac, din toate ingredientele, împreuna cu margarina frământaţi un aluat potrivit din care intindeţi 2 foi.

Pentru cremă, amestecaţi macul cu zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat şi laptele. Bateţi albuţurile spumă şi adăugaţi-le peste cremă, amestecând uşor de jos în sus. În compoziţia de mac puteţi adăuga fructe mici cum ar fi vişine, cireşe sau stafide.

Apoi puneţi o hârtie de copt în tavă, dupa care aşezaţi o foaie de aluat, turnaţi crema peste, iar peste crema puneţi cealaltă foaie.

Daţi plăcinta la cuptor până se aureşte uşor deasupra. Când e gata, presăraţi zahăr pudră peste ea.

Recomandat deTraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (13 voturi)
Toate retetele
Tags: placinta cu mac, placinta de casa