traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Mancaruri cu carne

Inapoi

Drob de miel

05 Martie 2012

Timp de preparare: 01:45
Dificultate: medie
Număr de porţii: 6

Ingrediente: inima, ficatul şi plămânii de la un miel
o ceapă
un morcov
o rădăcină de pătrunjel
4 ouă
4 legături de ceapă verde
mărar verde
pătrunjel verde
un prapur
o felie de pâine
sare, piper, ulei

Mod de preparare: Unii dintre voi de abia aşteptaţi sărbătorile de Paşte ca să preparaţi această mancare tradiţională: drob de miel. Încercaţi reţeta următoare:

Puneţi apă cu un praf de sare să fiarbă. Când a început să clocotească, adăugaţi măruntaiele de miel curăţate şi spălate înainte, şi lăsaţi să fiarbă la foc mic cu ceapa, morcovul şi o rădăcină de pătrunjel.

După ce legumele au fiert, le lăsaţi să se răcească şi le treceţi prin maşina de tocat (sau le tocaţi foarte mărunt cu un cuţit) împreună cu o bucată de miez de pâine înmuiată în apă şi stoarsă în mână înainte. Amestecaţi şi carnea tocată cu ceapa verde pe care o tocaţi mărunt cu tot cu codiţe, cu mărarul şi pătrunjelul verde, şi ele tocate cât de fin puteţi. Condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi şi ouăle.

Separat, spălaţi bine papurul, ungeţi o cratiţă cu ulei şi aşezaţi papurul în cratiţă, întinzându-l pe pereţii laterali până sus. Înăuntru turnaţi compoziţia, adaugati cateva oua fierte, înveiţi compoziţia cu papurele şi ungeţi cu ulei deasupra. Totul se bagă la cuptor să se coacă. Când s-a facut bine şi rumenit (aproximativ o oră), îl răsturnaţi din cratiţă apoi din nou pe o farfurie ca să fie servit cu faţa în sus.

Îl tăiaţi felii subţiri şi îl serviţi cald sau rece.


Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (22 voturi)
Toate retetele
Tags: drob de miel, mancare traditionala paste