traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Gem si dulceturi

Inapoi

Dulceaţă de struguri

22 Octombrie 2011

Timp de preparare: 3:00
Dificultate: medie


Ingrediente: 1 kg zahar
3 linguri zeamă de lamâie
1 kg boabe struguri sau o farfurie cu vârf dupa ce s-au scos sâmburii
jumătate de baton vanile
3-4 pahare apăMod de preparare: Aveţi nevoie de boabe mari de struguri, care se curaţă de pieliţă şi de sâmburi, şi se pun la scurs într-un tifon.
Puneţi zahărul la fiert, iar la primele clocote puneţi o lingură de zeamă de lămâie. Se leagă, se stinge focul pentru a se linişti clocotele şi se pun strugurii.

Se lasă câteva minute, apoi se continuă fierberea. Se pune restul de lămâie şi când este aproape gata, se pune batonul de vanilie.

Dulceaţa este legată atunci când siropul stă bob. Atunci puteţi lua spuma şi lăsa totul la răcit.

Cratiţa se lasă 5 minute la o parte ca fructele să lase puţină zeamă, apoi se trece la foc mijlociu şi se lasă până când se leagă din nou siropul (dar nu prea mult). Dacă se leagă prea mult, siropul se va îngălbeni şi va căpăta gust de zahăr ars, deci trebuie o mare atenţie la această fază. Când dulceaţa este gata, fructele plutesc în tot siropul până la fund şi au un aspect unsuros, lucios (nu zemos!).

Turnaţi dulceaţa în borcane şi închideţi-le etanş. Chiar dacă pare lichidă, aceasta se va mai întări după ce se răceşte.

Dulceaţa de struguri este mai greu de pregătit deoarece durează până se curăţă strugurii de pieliţe şi se pregătesc pentru fiert, însă este extrem de gustoasă, aromată şi energizantă.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (14 voturi)
Toate retetele
Tags: struguri, reteta, dulceata