Retete / Mancaruri cu legume
InapoiMâncare de spanac
03 Februarie 2012
Spanac cu ouă sau cu cartofi piure
Timp de preparare: 00:30
Dificultate: mică
Număr de porţii: 4
Ingrediente: 1,5 kg de spanac
o ceapă
o lingură de făină
2 linguri de ulei
50 ml suc de roşii
sare şi piper
pătrunjel verde
Mod de preparare: Spanacul este foarte sănătos pentru că are un conţinut bogat de fier, magneziu, potasiu şi vitamine.
Alegeţi spanacul, curăţaţi-l de frunze ofilite, îngalbenite sau impurităţi şi spălaţi-l prin 2-3 ape, apoi puneţi-l la fiert în apă clocotită cu puţina sare. Se prepară foarte rapid, aşa că nu este nevoie să-l lăsaţi mai mult de 5 minute la fiert, după care îl scoateţi, îl strecuraţi. îl lăsaţi să se răcească şi apoi îl tăiaţi mărunt.
Ceapa o curăţaţi, o tăiaţi mărunt şi o puneţi la călit în ulei încins până se înmoaie bine, dar nu până se rumeneşte. Peste ea adăugaţi spanacul, piperul şi făina amestecată cu sucul de roşii. Dacă observaţi că se îngroaţă prea tare compoziţia, mai puteţi adăuga puţină apă sau zeamă de la spanac. Lăsaţi compoziţia să dea în câteva clocote, apoi adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, condimentaţi cu sare şi piper după gust şi stingeţi focul.
Puteţi servi această reţetă de spanac cu cartofi piure sau ouă prăjite sau fierte.
Pe lângă faptul că scade colesterolul, spanacul este foarte bun şi pentru persoanele cu tendinţe spre anemie sau convalescente.
Încercați și sosul de usturoi care ajută la imunitatea organismului.
Recomandat de TraditionalRomanesc.ro
Alte retete
