traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Panificatie si patiserie

Inapoi

Mucenici moldoveneşti

01 Martie 2012

Timp de preparare: 01:30
Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru aluat: 500 gr făină pentru cozonac
300 ml lapte
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de zahăr
1 linguriţă de ulei
20 gr de drojdie

Pentru glazură: o ceaşcă de zahăr
2 ceşti cu apă
250 gr nuci
esenţă de rom, esenţă de vanilie, coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare: Mucenicii moldoveneşti sunt foarte aromaţi, cu o cocă asemănătoare cozonacului dar bine însiropaţi. Se prepară destul de uşor şi se savurează cu o mare plăcere!

Dizolvaţi drojdia cu zahăr şi cu puţin lapte apoi amestecaţi 3 linguri de făină şi puţin lapte fierbinte. Amestecaţi-le cu mixerul ca să nu se formeze cocoloaşe. Aşteptaţi apoi să se răcească amestecul până rămâne călduţ. Adăugaţi drojdia şi amestecaţi din nou  (Atentie! dacă adăugaţi drojdia când amestecul este încă fierbinte, acesta nu va mai creşte). Puneţi apoi amestecul la loc cald să crească bine.

După ce a crescut, pregătiţi cu acest amestec şi cu restul ingredientelor pentru aluatul de mucenici, un aluat mai moale, apoi se fac din el colăcei în forma tradiţională de mucenici - 8. Îi aşezaţi într-o tavă presărată cu făină, se mai lasă la crescut  după care se ung cu ou şi se coc la foc potrivit.

Cât timp mucenicii sunt la cuptor, pregătiţi siropul amestecând ingredientele pentru el şi râşniţi nuca dacă nu este macinată.
Când mucenicii s-au copt şi sunt rumeniţi îi scoateţi din cuptor şi îi lăsaţi să se răcească. Apoi îi cufundaţi în sirop, îi puneţi pe un platou, presăraţi peste ei nucă şi sunt gata de servire!

În loc de zahăr puteţi folosi şi miere.

Încercaţi şi mucenicii fierţi în zeamă cu mult rom şi nucă.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.53 din 5 (19 voturi)
Toate retetele
Tags: mucenici moldovenesti, muceniti la cuptor, mucenicii copti