traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Retete de post

Inapoi

Piftele de post

09 Decembrie 2011

Timp de preparare: 1:20
Dificultate: mică
Număr de porţii: 4

Ingrediente: 0,5 kg de cartofi
jumătate de cană de orez
3 morcovi
3 cepe
mărar
pătrunjel
pesmet
sare
ulei

Mod de preparare: Spălaţi bine cartofii şi fierbeţi-i n coajă. Fierbându-i în coajă, cartofii vor fi mai lipicioşi şi nu va mai fi nevoie să adăugaţi ouă în compoziţia de piftele.
Separat, fierbeţi orezul. Pentru o jumătate de kilogram de cartofi folosiţi aproximativ o jumătate de cană de orez.

Până fierb toate, curăţaţi cepele şi morcovii. Morcovii îi daţi pe o răzătoare mică iar ceapa o tocaţi mărunt. Turnaţi ulei în tigaie şi căliţi ceapa cu morcovii.

După ce se fierb cartofii, curăţaţi-i cât sunt calzi, apoi pasaţi-i. Adăugaţi orezul fiert, morcovii, ceapa şi pătrunjelul cu mărarul pe care le tocaţi mărunt înainte. Adăugaţi şi sare după gust.

Amestecaţi bine compoziţia şi formaţi pifteluţe pe care le daţi prin pesmet şi apoi le prăjiţi în ulei încins.

Pifteluţele le puteţi servi cu porumb dulce, ciupercuţe, murături sau salate de legume proaspete.


Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.15 din 5 (21 voturi)
Toate retetele
Tags: piftele, post, cartofi, traditional, reteta