traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Deserturi

Inapoi

Plăcintă de dovleac în foietaj

04 Noiembrie 2011

Timp de preparare: 1:30
Dificultate: mică
Număr de porţii: 8

Ingrediente: un dovleac de plăcintă mediu
2 pachete de foietaj
300 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
scorţişoară

Mod de preparare: Doamna Ottilia ne-a recomandat o plăcintă foarte gustoasă şi uşor de preparat, tocmai bună să ne bucurăm de dovlecii de toamnă.

Tăiaţi un dovleac mediu şi tocaţi-l la robot (puteţi să-l daţi şi prin răzătoare dacă nu aveţi un aparat de tocat). Amestecaţi-l cu zahăr şi scorţişoară după gust.

Într-o tavă de aproximativ 25 cm x 40 cm, aşezaţi primul pachet de foietaj. Nu este nevoie de ulei sau făină, aluatul este deja gras şi nu se va prinde de fundul tăvii.
Peste primul strat, aşezaţi uniform toată compoziţia de dovleac îndulcit şi aromat cu scorţişoară.


Aşezaţi apoi al doilea pachet de foietaj, ca şi strat final deasupra.
Puteţi pune un plic de zahar vanilat presărat deasupra stratului de foietaj, înainte să-l băgaţi în cuptor.


Încălziţi cuptorul şi lăsaţi plăcinta să se coacă, la foc mediu, aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte stratul de foietaj de deasupra.

Pe lângă mireasma îmbietoare pe care o veţi simţi în bucătărie, plăcinta de dovleac este un desert delicios în acest anotimp şi v-o recomandăm şi noi!

Dacă nu găsiţi acum dovleci de plăcintă, puteţi pregăti o plăcintă cu mac.


Recomandat de Ottilia Senkovici

Voteaza
Nota 0.28 din 5 (14 voturi)
Toate retetele
Tags: placinta de dovleac, placinta la cuptor