traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Deserturi

Inapoi

Prajitură cu mere şi griş (de post)

15 Decembrie 2011

Timp de preparare: 1:00
Dificultate: mică
Număr de porţii: 6

Ingrediente: 1/2 cană de făină
1/2 cană de griş
1/2 cană de zahăr
75 g margarină
o linguriţă de praf de copt
2 plicuri de zahăr vanilat
o cană de nuci mărunţite
4-5 mere
2 linguriţe de scorţişoară

Mod de preparare: Ca să preparaţi această prăjitură cu mere şi griş care poate fi consumată şi în post, amestecaţi făina, grişul, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilat. Curăţaţi merele de coajă, daţi-le prin răzătoare şi amestecaţi-le cu scorţişoară. Tăiaţi margarina în felii subţiri.

Amestecul de ingrediente uscate le împărţiţi în trei, cantitatea de mere în două, iar margarina în trei părţi egale.
Într-o tavă (de preferat de yena) cu diametrul de aproximativ 20 cm puneţi 1/3 din cantitatea de margarină pe fundul tăvii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumatate din cantitatea de mere, înca 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarină, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantităţii de margarină. Deasupra presăraţi nucile şi 1-2 linguri cu zahăr.

Prajitura o lăsaţi să se coacă în cuptorul deja încins cu 35-40 minute înainte.

Înainte să o porţionaţi şi să o scoateţi din tavă, trebuie să o lăsaţi să se răcească, altfel se va fărâmiţa.

Prăjitura cu mere şi griş este delicioasă şi va fi un desert perfect în perioada postului.

Dacă nu sunteţi în post şi aveţi poftă de un alt desert extrem de delicios, aromat şi tradiţional, încercaţi şi prăjitura Albă ca Zăpada.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.91 din 5 (11 voturi)
Toate retetele
Tags: prajitura cu mere, prajtura cu gris, prajitura de post