traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Retete de post

Inapoi

Borş de fasole

06 Ianuarie 2012

Timp de preparare: 00:45
Dificultate: mică
Număr de porţii: 6

Ingrediente: 250 g de fasole boabe
3 cepe
3 ardei gras
2 morcovi
pătrunjel, cimbru, leuştean
500 ml borş (de casă sau din magazin)
sare
ulei
sos de roşii sau bulion

Mod de preparare: Borşul de fasole este o mâncare foarte gustoasă care se prepară mai ales în post şi nu este deloc greu de pregătit.

Opăriţi fasolea boabe în câteva clocote (3 - 4 spălături). De fiecare dată puneţi fasolea în apă clocotită ca să nu rămână tare. Tăiaţi zarzavatul cubuleţe, iar morcovul daţi-l pe răzătoare. Într-o oală sub presiune, puneţi la fiert fasolea, zarzavatul, 2 cepe, puţină sare şi puţin ulei.

Lăsaţi la fiert 30 de minute. Între timp, într-o fierbeţi separat într-o cratiţă separat borsul cu cimbru şi leuştean. Dupa ce a dat câteva clocote, turnaţi fasolea fiart[ cu zarzavat peste compoziţie. Cealaltă ceapă o tăiaţi mărunt şi o căliţi puţin cu bulion sau cu sosul de roşii, cât să se aurească la culoare.

Sosul astfel obţinut îl turnaţi peste borşul dres de sare. Mai daţi într-un clocot, iar dupa ce închideţi focul, presăraţi pătrunjelul şi puţin leuştean tocat mărunt.

Cel mai bine ar fi să lăsaţi la înmuiat fasolea cu 5-6 ore înainte de preparare.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.41 din 5 (12 voturi)
Toate retetele
Tags: bors, fasole, boabe, post, reteta