traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Retete de post

Inapoi

Pilaf cu prune uscate

01 Decembrie 2011

Timp de preparare: 00:45
Dificultate: medie
Numar de portii: 4

Ingrediente: 250 g de prune uscate
200 g orez
5 linguri de ulei
o ceapă
2 ceşti cu apă
3 linguri de zahăr
sare


Mod de preparare: Spălaţi foarte bine prunele şi orezul şi tăiaţi ceapa mărunt.

Într-o cratiţă, puneţi uleiul şi ceapa la foc mic, până aceasta se înmoaie şi capătă o culoare aurie. Adăugaţi apoi sarea, zahărul, prunele, cele 2 ceşti de apă şi lăsaţi să fiarbă. Când apa a scazut la jumatate, puneţi orezul şi lăsaţi să mai fiarbă încă 20 de minute.

Îl puteţi servi atât cald cât şi rece. Cei mici vor aprecia orezul dulce iar cei mari vor fi cuprinşi de nostalgia acestei reţete pe care o pregătea bunica în perioada postului.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.54 din 5 (13 voturi)
Toate retetele
Tags: mancare de post, pilaf, prune, uscate