traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Salate

Inapoi

Salată de sfeclă roşie cu hrean

23 Decembrie 2011

Timp de preparare: 2:00
Dificultate: mică
Număr de porţii: 4

Ingrediente: 2 sfecle roşii mai mari
o rădăcina de hrean
oţet
zahăr
sare

Mod de preparare: Curăţaţi hreanul, spălaţi-l bine şi daţi-l pe o răzătoarea mică.

Spălaţi bine sfecla sub jetul de apă, apoi puneţi-o într-o oală, adăugaţi apă peste ea cât să o acopere bine, adăugaţi şi un praf de sare şi lăsaţi la fiert aproximativ o oră şi jumătate. Verificaţi din când în când şi scoateţi-o când este îndeajuns de pătrunsă.

După ce sfecla a fiert, puneţi-o la scurs într-o strecurătoare şi lăsaţi-o la răcit, apoi curăţaţi-o şi daţi-o pe o răzătoare mare într-un bol.

Adăugaţi peste sfeclă hreanul ras, zahăr, oţet şi sare după gust, apoi amestecaţi bine.

Pe lângă  faptul că este foarte gustoasă şi sănătoasă, salata de hrean o puteţi servi lângă friptură sau orice altă mancărică vă place.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.26 din 5 (15 voturi)
Toate retetele
Tags: salata, garnitura, hrean, sfecla rosie