traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Retete de post

Inapoi

Sărmăluţe de post

24 Noiembrie 2011

Timp de preparare: 2:30
Dificultate: medie
Număr de porţii: 4

Ingrediente: 1/2 kg de ciuperci
o cană de orez
3 cepe
1 morcov
100 ml ulei
2 linguri pastă de roşii
150 ml suc de roşii
sare, piper,
mărar
o foaie de dafin
varză acră

Mod de preparare: Tocaţi cepele şi căliţi-le în ulei. După ce spălaţi, curăţaţi şi tocaţi mărunt şi coupercie, adăugaţi-le peste ceapă. Amestecul se lasă s fiarbă puţin în suvul propriu.

Spălaţi orezul şi puneţi-l peste ciuperci, împreună cu cele 2 linguri de pastă de roşii, sare piper şi mărar după gust şi o ceaşcă de apă. Îl lăsaţi să fiarb până se umflă bobul de orez.
Lăsaţi amestecul să se răcască, după care vă puteţi apuca să înfăşuraţi sărmăluţele.


Pe fundul oalei se puneţi o foaie de varză, varză tocată şi sarmalele bine înfăşurate.
Peste ele puneţi apoi apa, sucul de roşii şi o foaie de dafin.
Se fierb la foc mic aproximativ 1 1/2 oră.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.33 din 5 (15 voturi)
Toate retetele
Tags: sarmale, popst, ciuperci, reteta, traditional