traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Sosuri

Inapoi

Sos alb cu vin

22 Noiembrie 2011

Timp de preparare: 00:20
Dificultate: mică
Număr de porţii: 4

Ingrediente: 400 ml supă de peste
75 gr unt de masă
2 gălbenuşuri de ou
50 ml vin alb sec
2 felii de lămâie
2 linguri de făină albă
sare, piper alb

Mod de preparare: Într-un vas adânc, puneţi untul şi lăsaţi-l la foc mic până se topeşte. Apoi turnaţi peste el făina în ploaie şi amestecaţi până se omogenizează fără cocoloaşe.
Dupa 2-3 minute adăugaţi şi supa de peşte, sarea şi piperul alb şi mai lasaţi-l la foc mic 15 minute.

Într-un castron mic amestecaţi gălbenuşurile cu vinul alb sec şi cu zeama stoarsă din cele 2 felii de lămâie. Amestecul îl puneţi apoi în vasul de pe foc.
Dupa 3-4 minute stingeţi focul, adăugaţi sare şi piper din nou, după gust, şi se lăsaţi-l la răcit.

Îl puteţi servi cu peşte la grătar sau file de peşte sote.
Este un sos perfect pentru preparatele din peşte!

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (15 voturi)
Toate retetele
Tags: sos alb, vin, sos peste