traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Sosuri

Inapoi

Sos de praz

22 Noiembrie 2011

Timp de preparare: 00:15
Dificultate: mică
Număr de porţii: 2

Ingrediente: 2 fire mari de praz
1 legătura de pătrunjel
200 ml supă de legume
2 linguriţe de smântână grasă
2 linguri de faina
2 linguri de bulion sau 100 ml suc de roşii
sare, piper verde şi rosu, ulei de măsline

Mod de preparare: Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l rondele subţiri. Puneţi-le 5 minute la călit în puţin ulei de măsline.

Amestecaţi foarte bine făina cu supa de legume, până se omogenizează, fără cocoloaşe, şi adăugaţi peste praz, lăsându-le înca 5 minute pe foc, iar apoi la răcit.

Compoziţia rezultată o mixaţi iar apoi adăugaţi bulionul sau sucul de roşii, smântâna, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat mărunt. Totul se dă la rece aproximativ 1 oră.
În sos mai puteţi adăuga ceapă verde dacă vă place.

Prazul este o legumă extrem de gustoasă, iar dulceaţa-i specifică îl recomandă ca un excelent ingredient pentru sosuri de friptură.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (9 voturi)
Toate retetele
Tags: sos friptura, praz, romanesc, ceapa, reteta, rapid