traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Sosuri

Inapoi

Sos de usturoi

17 Noiembrie 2011

Timp de preparare: 00:20
Dificultate: mică
Număr de porţii: 6

Ingrediente: 4 căţei de usuroi (mărime medie)
3 prafuri de sare
piper măcinat
boia de ardei (dulce sau picantă)
o jumătate de linguriţă vegeta sau delikat
o linguriţă oţet de mere sau din vin
1 gălbenuş de ou
o lingură de sana
50 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi mărunţiţi-l fin.
Într-un castron, adăugaţi gălbenuşul de ou şi apoi usturoiul.
Puneţi piperul (nu mult, după gust), vegeta, boiaua de ardei (puţină, în funcţie de ce tip este şi cât de mult vă place), sarea şi amestecaţi.
Adaugaţi apoi jumatate din cantitatea de ulei, mai amestecaţi puţin şi adăugaţi sana şi oţetul.

La final, adăugaţi uleiul rămas şi amestecaţi în continuu, încercând să menţineţi ritmul ca să nu se taie compoziţia.

Când este gata, sosul trebuie să fie omogen.

Sosul este foarte bun dacă îl serviţi pe felii de pâine prăjită alaturi de feliuţe de roşii cu pătrunjel şi rozmarin sau dacă îmbrăcaţi cu el ciupercuţe gratinate la cuptor, la grătar, sau paste făinoase.
De asemenea, puteţi să îl folosiţi ca sos pentru cartofi prăjiţi, legume fierte sau coapte pe grătar.

Recomandat de TradiţionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.36 din 5 (11 voturi)
Toate retetele
Tags: usturoi, catei, mujdei, sos, sana