traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Sosuri

Inapoi

Sos pentru grătar de pui

22 Noiembrie 2011

Timp de preparare: 00:20
Dificultate: mică
Număr de porţii: 2

Ingrediente: 200 gr ciuperci Champignon
50 gr unt de masă
1 fir de ceapă verde
4 linguri smântână
2 căţei de usturoi
1 lingură sos de soia
100 ml vin alb demi-sec
sare, piper verde şi roşu

Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de pieliţa de pe pălării şi se tocaţi-le mărunt.

Curăţaţi ceapa verde şi usturoiul şi tocaţi-le şi pe ele mărunt, apoi puneţi-le 5 minute la călit în tigaia fără ulei.

Puneţi compoziţia din tigaie împreună cu ciupercile într-un blender.
Adăugaţi vinul alb, sosul de soia, smântâna, untul topit, sarea şi piperul şi amestecaţi-le în blender până se pasează tot amestecul bine.

Daţi sosul la rece 1 oră până la servire.


În sos mai puteţi adăuga verdeaţă, după preferinţe. Veţi spori savoarea grătarului de pui cu acest sos aromat cu ciuperci, vin alb şi usturoi!

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (14 voturi)
Toate retetele
Tags: usturoi, sos gratar, ciuperci, vin alb