traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Supe si ciorbe

Inapoi

Supă de pui cu tăiţei

21 Octombrie 2011

Timp de preparare: 1:30
Dicultate: mică
Număr de porţii: 6


Ingrediente: carne de pui (1-2 kg)
1 ardei roşu
1 ceapă
3-4 morcovi (în funcţie de dimensiune)
1 legatură de pătrunjel
tăiţei
sare
piper

Mod de preparare: Spălaţi carnea de pui şi puneţi-o la fiert. Lăsaţi-o să dea în clocot şi luaţi spuma din cratiţă. Dacă este pui de la ţară puneţi-l la fiert în altă cratitţă decâat în cea în care se face supa, până dă în clocot, apoi mutaţi-l în vasul în care veţi găti supa.

Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi mari. După ce a fiert puiul, adăugaţi ceapă (întreagă sau tăiată în bucăţi mari), morcovii şi ardeiul. Adăugaţi sare şi piper după gust, apoi lăsaţi acoperit şi la foc mic să se fiarbă legumele.

Cu 5 minute înainte de a lua vasul de pe foc, adăugaţi tăiţeii şi pătrunjelul tocat mărunt.

La final, scoateţi ceapa şi ardeiul şi serviţi supa fierbinte.

Iată o reţetă care ne prinde tocmai bine acum, în sezonul răcelilor. Este uşor de preparat şi cu siguranţă va fi apreciată când o veţi servi aburindă în farfurie.

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.55 din 5 (9 voturi)
Toate retetele
Tags: taitei, supa, pui, morcovi