traditionalromanesc.ro trafic.ro

Retete / Panificatie si patiserie

Inapoi

Turtă dulce

29 Februarie 2012

Timp de preparare: 1:30
Dificultate: medie
Număr de porţii: 8

Ingrediente: 1 kg făină
1/2 kg zahăr
5 ouă
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură cu scorţişoară
3 linguri cu miere
1 lingură zeamă de lămâie
200 g unt sau margarină
apă

Mod de preparare: Reţeta de turtă dulce nu este aşa de greu de preparat cum aţi crede. Fiind un desert ideal pentu Sărbători, uităm că o putem pregăti oricând ni se face poftă de o gustare aromată lângă o cafea sau un pahar de lapte.

Luaţi 2 ouă şi 2 gălbenuşuri şi frecaţi-le cu mierea şi 100 de grame de zahăr, până compoziţia devine spumoasă. Apoi adăugaţi bicarbonatul stins, presăraţi făina şi scorţişoara.
Aluatul trebuie să aiba o consistenţă potrivită, destul de tare încât să puteţi face din el biluţe de mărimea unei măsline, pe care le întindeţi şi le decupaţi cu ce forme doriţi.

Formele le întindeţi într-o tavă (pe fundul căreia puteţi pune hârtie de copt) şi le lăsaţi la foc potrivit până îşi măresc volumul şi îşi schimbă culoarea.

Când sunt gata, scoateţi-le din cuptor şi aşezaţi-le într-un lighean pe care îl acoperiţi ca să stea la cald turtele dulci.

Bateţi cele două albusuri ramase cu 100g zahăr şi cu o lingură de zeamă de lămâie şi tăvăliţi turtele dulci prin glazura preparată. Apoi puneţi la uscat pe un grătar formele de turtă dulce.

Dacă doriţi, le puteţi decora cu glazuri colorate, puteţi pregăti forme cât mai variate şi haioase pentru cei mici sau forme de inimioară dacă doriţi să faceţi un cadou gustos si personalizat de Dragobete.

Dacă nu aveti timp să le preparaţi, puteţi cumpăra cateva turte dulci cu diverse forme, facute în casă dupa retetă tradiţională din Cluj sau turte dulci şi prăjituri de casă din Harghita..

Recomandat de TraditionalRomanesc.ro

Voteaza
Nota 0.00 din 5 (10 voturi)
Toate retetele
Tags: turta dulce, tdulciuri de casa